Insights

In ons onderzoek zien wij niet alleen trends, maar ook benchmarks over de afgelopen 10 jaar. Het helpt u om verder te bouwen op uw eigen inzichten en ervaringen.

PECS programma aan Governance University

Begeef jij je als secretaris in de complexe wereld van de boardroom? Dan is het programma PECS aan Governance University van onze collega Els Boonacker iets voor jou!

Read more

Veranderende rol van de jurist

Tijdens een rondetafelgesprek onder leiding van Els Boonacker, spraken General Counsel en managing partners open met elkaar over de ontwikkeling van hun rol en wat dat betekent in hun samenwerking. Ze stonden ook uitgebreid stil bij hoe zij kijken naar de maatschappelijke rol van de jurist.

Meer weten?

Compliance in de Advocatuur
Toepassing van ‘best practices’ vanuit andere sectoren

Voor het najaar 2021 heeft Voxius een vervolgbijeenkomst voor compliance in de advocatuur gepland waarbij dieper op deze complexe compliance materie wordt ingegaan. Deze bijeenkomst is bedoeld voor de eindverantwoordelijken voor compliance in de advocatuur (partners, portefeuillehouders in directie). Meer weten?

Lees meer

Hoe haal je het beste uit jezelf en je legal team?

Onze collega Harm Cammel over de Innovative Legal Education Award en de Team Spirit Award.

Mei 2021

Lees meer

Resource Management in onrustige tijden

Sinds de uitbraak van corona hebben de Nederlandse ziekenhuizen in sneltreinvaart er voor gezorgd (of gekozen) om de verdeling van (corona)patiënten over de beschikbare (IC)bedden centraal te regelen.

Lees meer

Multidisciplinair, maar bovenal advocaat

Benieuwd naar het volledige artikel wat onlangs in Mr. Magazine verscheen?

Lees meer

Europese Privacy Verordening: bent u Privacy compliant?

Op 1 november 2017 organiseerden VodafoneZiggo en Voxius een drukbezochte bijeenkomst met het thema ‘De Europese Privacy Verordening: bent u Privacy Compliant?’. De bijeenkomst maakt deel uit van de halfjaarlijkse cyclus van Compliance Round Tables, die Voxius organiseert voor bedrijfsjuristen en compliance professionals.

Lees meer

Vervuiling van de juridische functie

Een beschouwing over hoe o.a. inefficiency en een te groot draagvlak de juridische functie vervuilt.

Lees meer

Interview with Pepijn Paanen – Euronext

Pepijn Paanen, Head of Legal & Regulatory Affairs Netherlands at the listed stock exchange company Euronext N.V., is seeking to recruit a new colleague for his department: an ambitious legal counsel with (at least) four to six years of work experience.

Read more

ESG-vraagstukken stimuleren vraag naar juridische expertise

Juristen zijn druk met ESG-onthullingen van bedrijven, vooral omdat toezichthouders op jacht zijn naar misleidende claims die duiden op ‘greenwashing’. Dat brengt risico’s met zich mee, variërend van rechtszaken tot reputatieschade. We staan aan de vooravond, of zitten er zelfs al volop in, van grote (maatschappelijke) veranderingen en onderlinge verhoudingen. Juristen staan op pole position om hun bijdrage daaraan te leveren.

Lees meer

ESG en Compliance

Bij de bemiddeling van juristen voor een compliance-rol in het bedrijfsleven zien wij de laatste jaren een ingrijpende uitbreiding van die rol. Ook de seminars die wij regelmatig organiseren voor leidinggevenden van compliance-afdelingen laten die ontwikkeling zien.

Mei 2021

Lees meer

Compliance post-COVID19

De lockdown als gevolg van Covid-19 was op zijn zachtst gezegd uitdagend. Een periode waar we nog lang van moeten herstellen, in de eerste plaats emotioneel en vervolgens economisch. Geschiedenis tot ver in de toekomst.

Lees meer

Coronavirus

Het Coronavirus zorgt voor onrustige tijden en voorspelbaarheid is op dit moment ver te zoeken. Zorg voor gezondheid vergt grote aanpassingen terwijl de wereld intussen zo goed mogelijk door moet kunnen draaien.

Lees meer

Bijzonder Toezicht

Kennisdiner Compliance & Regulatory

In aanvulling op onze halfjaarlijkse Compliance Round Tables verzorgen wij ook kennisbijeenkomsten in kleine setting, voor compliance specialisten met vergelijkbare verantwoordelijkheden. In april 2018 heeft een selecte groep compliance specialisten tijdens een diner op locatie van gedachten gewisseld over het thema Bijzonder Toezicht.

Lees meer

Einde van een tijdperk, of begin van een nieuw?

Verschenen in Mr. Magazine 

Kunt u zich nog herinneren dat advocaten vroeger met een dictafoon en een eigen secretaresse werkten? En dat er voor hun dienstverlening op basis van uren maal tarief werd gefactureerd? En dat het belang van de klant toch echt minder relevant was dan het welvaren van de maatschap? Of dat een senior bedrijfsjurist zelf een NDA maakte? En dat Richard Susskind en Ben Heinemann nog hip waren en telkens werden uitgenodigd bij client events?

Gelukkig is nu alles beter. We hebben nu Legal Tech, werken Lean, richten flexpools in en verrichten onze Legal consultancy voortaan binnen alternative pricing arrangements om een efficiency slag te maken, waarin service and product optimization en client focus centraal staan.

Lees meer

Generatie Y: niet lui, wel ongeduldig

De generatie Y, dat zijn toch die jonge professionals die vooral letten op hun work-life balance, voor wie het werk niet langer op de eerste plaats komt? Die hun papa- of mamadag echt niet opofferen voor de heilige graal van het partnerschap bij een groot kantoor? Die zingeving veel belangrijker vinden dan een goed inkomen, en stiekem misschien een beetje lui zijn?

Lees meer

Ons rapport: Legal Management Trends en Benchmarks

Lees hier de meest recente versie van ons rapport: Legal Management Trends & Benchmarks.

Uk versie

NL versie

Lees meer

Diversiteit & Inclusie (D&I)

Diversiteit & Inclusie (D&I) blijft een hot topic. Wij definiëren diversiteit als de variatie in persoonlijke, fysieke en sociale kenmerken, zoals geslacht, etniciteit, leeftijd en opleiding. Bij inclusie gaat het erom dat iedereen zich gewaardeerd en welkom voelt. In eenvoudige bewoordingen is diversiteit de mix en inclusie zorgt ervoor dat de mix goed samenwerkt.

Lees meer

Interview met Prof. dr. Sylvie Bleker-van Eyk

Sylvie Bleker is hoogleraar Compliance & Integriteitsmanagement aan de Economische Faculteit van de VU Amsterdam. Het onderwerp staat tegenwoordig volop in de belangstelling, maar begin jaren 90 was dat wel anders vertelt Bleker.

Augustus 2018

Lees meer

Flexibele schil van bedrijfsjuristen

Verschenen in Mr. Magazine 

Het Nederlands Genootschap Bedrijfsjuristen (NGB) wijzigde onlangs haar statuten waardoor ook bedrijfsjuristen zonder vast contract lid kunnen worden. Een handreiking voor de grote groep bedrijfsjuristen die als oproepkracht voor meerdere bedrijven juridisch werk verricht. Nu bedrijven steeds minder waarde lijken te hechten aan het soort dienstbetrekking, wordt de flexibele schil ook steeds diverser van aard. Waaraan moet een goede interim-bedrijfsjurist tegenwoordig aan voldoen en aan welk type bedrijfsjurist is het meeste behoefte? Mr. dook in de ‘interim’-wereld en ging in gesprek met een aantal specialisten uit het veld.

Lees meer

Compliance Round Table LinkedIn Group

Graag willen wij u uitnodigen om zich aan te sluiten bij het compliance netwerk en lid te worden van de LinkedIn Group ‘Compliance Round Table’.

Lees meer