Skip to main content

Executive search consultancy voor senior functies in Legal

Wij kennen de jurist die u zoekt. Wekelijks voeren wij oriënterende gesprekken met ervaren advocaten en bedrijfsjuristen, ook zonder dat daaraan een concrete vacature ten grondslag ligt. En dat doen we al sinds 1997.

Vanuit onze diepgaande kennis van de markt voor ervaren juristen bieden wij hoge toegevoegde waarde, zowel aan onze opdrachtgevers bij de inrichting van hun juridische afdeling/sectie als aan onze kandidaten (coaching, loopbaanadvies, business case ontwikkeling, etc.).

Deze ervaring brengt ons een ongeëvenaard netwerk onder senior professionals in het commerciële Legal domein, waardoor wij voor concrete (executive) search-opdrachten snel kunnen schakelen.

Naast het putten uit ons actief gemonitord netwerk, ondersteunen wij elke search met een aantal weken headhunting van kandidaten die over de juiste achtergrond beschikken in ervaring, vergelijkbare werkgevers (branche of cultuur) en relevante projecten in hun eerdere carrières. Hierdoor zijn wij in staat om binnen vier tot zes weken na aanvang van een search-opdracht een shortlist met zeer goed passende kandidaten te presenteren, zodat vrijwel elke vacature binnen korte tijd en tot grote tevredenheid van onze opdrachtgevers kan worden ingevuld.

Een globale weergave van ons efficiënte executive searchproces:

Wij kennen vrijwel alle eindverantwoordelijke juristen in Nederland persoonlijk. Deze kennis en ons uitgebalanceerde executive search proces, stellen ons in staat alle aan ons toevertrouwde Chief Legal Officer en (Deputy) General Counsel rollen in te vullen.

Voor de moderne General Counsel is naast vakinhoud ook people management een belangrijk onderdeel van de functie. Daarnaast heeft de Legal management-functie impact op diverse stakeholders in de organisatie (RvC, RvB, toezichthouders, NGO’s etc.) en is deze verantwoordelijk voor Legal Operations. Wij selecteren kandidaten die dit hele speelveld overzien en helpen hen om succesvol te zijn in hun rol.

Wij identificeren en selecteren ervaren juristen voor vaste posities in het bedrijfsleven. Op basis van executive search vervullen wij senior posities in Legal met 100% slagingspercentage. Onze succesvolle research is gestoeld op executive search: een actieve benadering van potentiële kandidaten onder gelijktijdige inzet van alle search-instrumenten, leidend tot de optimale shortlist en een succesvolle werving op korte termijn.

Corporate Secretaries vervullen vaak een sleutelpositie binnen een organisatie. Passende vakinhoudelijke kennis en vooral de juiste competenties en persoonskenmerken zijn daarom essentieel. We slagen altijd in de search naar een Corporate Secretary. Onze succesvolle research is gestoeld op executive search: een actieve benadering van potentiële kandidaten onder gelijktijdige inzet van alle search-instrumenten, leidend tot de optimale shortlist en een succesvolle werving op korte termijn.

Wij identificeren en selecteren ervaren advocaten en kandidaat-notarissen in private practice. Op basis van executive search vervullen wij senior associate posities in de top van de advocatuur en het notariaat.

Al jaren zijn wij sparringpartner van partners in de advocatuur en het notariaat. Wij kennen hen goed. En wij kennen de meeste kantoren van binnen uit. Dat stelt ons in staat om partners, en vaak teams, te vinden voor kantoren. Dit doen wij op een discrete en uitgebalanceerde wijze die recht doet aan de belangen van alle betrokkenen.